Прапор України

ЗВІДКИ З’ЯВЛЯЮТЬСЯ НАШІ "ПРАВИЛЬНІ ПЕРЕКОНАННЯ"

В минулому номері ми почали розбирати закономірності, на основі яких формується суспільна думка. Продовжимо дану тему. З попередньої статті стало зрозуміло, що одним із ключових елементів успішного бізнесу є правильне поширення відомостей про Вас в інформаційному просторі Вашого середовища.

Що таке інформаційний простір і чому більшість його недооцінює?

Відповівши на це запитання, ми зрозуміємо важливість Максимально різнопланового поширення інформації (дивіться серпень 2012, стр.30). Всім відомо, що людина виконує ті чи інші дії у відповідь на свої бажання, цінності, потреби та інтереси.

Уявімо ситуацію: у Вас припинив працювати телевізор. Так з’явилася гостра потреба купити новий. Ось-ось Ви станете щасливим володарем новенької іграшки. Зупиніться на декілька секунд і поміркуйте, які марки телевізорів Ви почнете обирати? Насмілюсь пророкувати: LG, Samsung, Philips, можливо ще щось. Менш відомі та невідомі марки почнуть насторожувати: можливо вони не якісні?..)

Цей стандарт мислення, як хвороба. Ми його набуваємо з інформаційного простору, куди з "хірургічною точністю вшивають" професіонали. Інформаційна кампанія проходить ретельні дослідження для формування правильного впливу на людську аудиторію, щоб створити потрібний Імідж. Лише після цього створюється окремий "потік" в інформаційному просторі, який чітко контролюється. Для нас, кінцевих споживачів, через певний час ця інформація стане сакральною.

Іміджеві характеристики задають чіткі варіанти очікуваної поведінки. Тож, Інформаційний простір - це умовний океан інформаційних потоків, які існують незалежно від нас, впливаючи на поведінку людей в реальному світі. Тобто реальний простір починає пристосовуватися під простір інформаційний, а не навпаки. Основними діючими одиницями є Ви (як комунікатор) + інформаційні канали (по яких рухається інформація) + аудиторія (люди для яких Ви є КОРИСНИМИ, за що вони приносять Вам прибуток).

Отже, коли підприємець вирішив донести інформацію до людей, він повинен як мінімум знати:

- аудиторію, яка зацікавиться його повідомленням

- якими інформаційними каналами вона користується (журнал, інтернет чи ін.)

- скільки разів Інформація повинна пролунати, щоб зацікавила аудиторію

- в якому вигляді подати Інформацію

Існують ситуації, коли одноразово розмістивши інформацію в газеті, підприємець робить висновок: «Не діє». У 90% випадків така людина не відповість на жоден попередній пункт.

Можливо це риса ментальності «НІЧОГО НЕ ЗРОБИВШИ, ХОЧУ МАТИ ВСЕ», а можливо просто незнання. Тож, відносьтесь до цього запитання добросовісно та СПІВПРАЦЮЙТЕ З ПРОФЕСІОНАЛАМИ.

Якщо Вас немає в інформаційному просторі - ВИ НЕ ІСНУЄТЕ ДЛЯ ЛЮДЕЙ!

Аналітик консолідованої інформації Жеребенко Дмитро

До змісту