Логотип БЭСТ-Маркетинг Громадська рада Наши услуги
Установите flash!
 Поиск информации на сайте 
Установите flash!
Погода в Кропивницком

влажность:

давление:

ветер:

Мы в будни ровно с девяти
С часом обеда и до шести
Приятный голос в телефоне
И в Бэсте на рекламном фоне
Расскажет с лаской о бетоне
Аптеках, банях и картоне
О бизнесе, IT услугах
О SEO, ЕЦП, M.E.Doc
Что б 1С осилить смог
Об авто мойках и стоянках
Завод, контора, куча банков
Про СТО и про рекламу
Про фермеров, как красить маму?
Про рестораны, клубы, бары
Где номер взять службы охраны
Как посетить все в мире страны
Про мебель, двери и диваны
Бассейны, спа и стадионы
Как остеклить в доме балконы
Про отопление и трубы
И про компьютерные клубы
Про козырьки, навесы, тенты
Кого назначить в президенты
Про бодибилдинг, спорт, больницы
Где платье вышить мастерицы?
Про парки РЭУ, ЖЭК, базар
Где в городе большой вокзал
И как уехать за границу
И пахнуть чем и чем побриться
Про школы, детские сады
Что нет воды, где нет воды?
Про институты и лицеи
И висцеральный массаж шеи
Про жалюзи и ламбрекены
Где продаются манекены
Про стрижки йорков, корм пурина
И где в продаже есть картина,
Про украшения и часы
Про супермаркет колбасы
Про вентиляцию, отливы
Про все на свете профнастилы
Про сувениры и подарки
Про шарики, банкеты, пьянки
И про ремонтные работы
И про товары для охоты
Про натяжные потолки,
Про штукатурку и носки
На хуторе где родники
Мы подадим вам две руки
Где взять такси, а где страховку
Чем долететь на Балашовку
Нотариус, ветврач, юрист
И где артист - не аферист
И о салонах красоты
Как в волосы в вязать цветы
Прически, стрижки и показы
И про вечерние проказы
Секс-шоп или интим-салон
В такси шансон, весь эталон
И где купить и что купить
Построить и озеленить
И цены лучше в интернете
Искать не нужно их в газете
И это лишь верхушка счастья
Наш каталог, без сладострастия
Все четко, чинно и по делу
Нам ваш успех, все ж ближе к телу
И вот уж лучший БЭСТ – для вас
Готовите ВЫ свой заказ
Идете быстро на Студенческий
С оплатой и статей не политической!
Внесем вас мигом в нашу базу
Вы станете известным СРАЗУ!

На основну

Голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко провів засідання громадської гуманітарної ради. Засідання ради були присвячене темі захисту прав та інтересів дітей.


Андрій Ніколаєнко нагадав, що Президент України робить особливий акцент на забезпеченні прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і перед кожним органом влади, органом опіки Глава держави ставить низку завдань, які стосуються максимальної підтримки сім’ї, що потрапила в скрутну ситуацію і попередження вилучення дитини з сім’ї; влаштування кожної посиротілої дитини у нову сім’ю через опіку, усиновлення, створення прийомної сім’ї чи дитячого будинку сімейного типу.

- Але перед нами стоять і інші виклики, реагувати на які потрібно вчасно і професійно. Має бути удосконалена робота соціальних служб, особливо із найбільш уразливими категоріями населення. Тут, як в медицині, краще провести діагностику, раннє виявлення проблемних сімей, аніж потім думати, куди подіти дитину, - вважає Андрій Ніколаєнко.

Керівник області вимагає приділяти посилену увагу якісному наданню медичної допомоги дітям.

- Кіровоградщина стала одним із перших регіонів, де було ефективно реалізовано Національний проект щодо створення сучасних перинатальних центрів. Далі наша робота направлена на те, щоб поетапно впроваджувати передові європейські підходи, наприклад, до реабілітації дітей, хворих на ДЦП. Ми говорили про це вчора, під час мого візиту у Знам’янську школу-інтернат.

Прокоментував голова ОДА й інше питання, що також було винесено на розгляд гуманітарної ради - забезпечення випускників вишів першим робочим місцем.

- Для Кіровоградщини молодіжний сегмент ринку праці залишається важливою точкою прикладання зусиль. Напруження за цим сегментом на ринку праці викликає невідповідність рівня та якості отриманої освіти тим професійним обов’язкам, яких вимагає роботодавець. Це призводить до зростання безробіття, спонукає молодь покидати Кіровоградщину. Саме тому влада і громада має спільно окреслювати заходи для покращення стану зайнятості випускників, - переконаний голова ОДА.

Начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Віра Сухопарова інформувала членів громадської гуманітарної ради про реалізацію в області завдань та доручень Президента України щодо захисту прав дитини.

Про захист прав дітей в області Віра Сухопарова вела мову за різними напрямками. Зокрема, що стосується охорони здоров’я, все більше лікувальних закладів області здобувають ліцензію “Лікарні, доброзичливої до дитини”. Стабільно високі показники, за словами Віри Сухопарової, щорічного охоплення дітей профілактичними оглядами. Діти уразливих категорій, як-то діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, оглядаються фахівцями двічі на рік. Про медичну галузь, і в контексті реалізації прав дітей зокрема, можна багато говорити, зважаючи на той істотний підйом, що вона переживає за останні три роки завдяки безпрецедентному бюджетному фінансуванню, варто лише згадати про перший в Україні перинатальний центр, оснащений за останнім словом техніки.

Інший важливий напрям, що стосується інтересів дітей – освіта. Діюча мережа навчальних закладів в області гарантує конституційне право для кожного громадянина на доступність якісної освіти, - переконана керівник обласної служби у справах дітей. В області організовано роботу 60 освітніх округів та 78 опорних шкіл. Загалом послуги у сфері освіти надають 504 дошкільних навчальних заклади, 544 загальноосвітніх школи, 26 професійно-технічних навчальних закладів і 17 вишів.

При цьому Віра Сухопарова також підкреслює, що більшість закладів освіти області є доступними для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Держава не стоїть осторонь проблем сімей з дітьми, адже, як зауважила далі Віра Сухопарова, збільшився розмір державної допомоги по догляду за дитиною-інвалідом, і для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність. Підтримуються і багатодітні сім’ї – це зона відповідальності місцевих органів влади, саме вони забезпечують 50%-оплату за дошкільний заклад, безкоштовне харчування та забезпечення підручниками.

Відзначила Віра Сухопарова і результати цьогорічної оздоровчої кампанії. Оскільки збільшилось фінансування, нинішнього року на оздоровлення дітей було витрачено на 18 млн. грн. більше, ніж у минулому, то як наслідок - збільшилась і кількість дітей, що змогли відпочити влітку, або оздоровитись протягом року.

Зрозуміло, що основну увагу начальник служби у справах дітей приділила найбільш уразливій категорії дітей – сиротам та позбавленим батьківського піклування. Вона детально проінформувала про розвиток сімейних форм виховання в області, про те що цей напрямок дійсно успішно розвивається свідчить той факт, що сімейними формами виховання охоплено 2770 дітей цієї категорії, що становить 85%. Ймовірно цей показник був би іще вищим, якби батьки-усиновителі чи опікуни зголошувалися брати у свою сім’ю дітей старшого віку, але такі випадки досить рідко трапляються в області. Голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко наголошує, що заради високих показників не можна руйнувати прийомні сім’ї, нав’язуючи їм для усиновлення підлітка.

Аби вирішити проблему працевлаштування молодих спеціалістів на перше робоче місце, в області розроблятимуть банк даних про вакансії

Члени громадської гуманітарної ради, як складову теми захисту прав дітей, розглянули питання працевлаштування молоді

Ситуацію на молодіжному ринку праці охарактеризувала директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ельза Лещенко. Загальний показник працевлаштування молодих спеціалістів після навчання у поточному році дещо знизився, порівняно із попередніми, про що свідчать наведені Ельзою Лещенко цифри. Так, у 2011 і 2012 роках показник працевлаштування випускників вишів і ПТНЗ становив 64%, нині цей показник сягає лише 56,4%. Причин для зниження цих статистичних даних може бути багато, лише окремі з них виділив ректор Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В.Винниченка Олег Семенюк. Зокрема, він вказав на занизьку заробітну плату, яку пропонують випускникам на першому робочому місці, призначення їх на посаду, що не відповідає здобутій спеціальності, міжособистісні конфлікти із керівництвом, підвищення пенсійного віку, що вплинуло на скорочення вільних вакансій. Іще одна причина, на яку звернув увагу Олег Семенюк і якою не варто нехтувати – це розвиток фрілансу, можливості заробляти в Інтернеті без офіційного оформлення трудових відносин.

Що стосується працевлаштування у розрізі спеціальностей, то за словами Ельзи Лещенко, найкращі показники демонструють такі із них – електротехніка, автоматика і управління, системні науки і кібернетика, харчова промисловість. Є зниження порівняно із минулими роками за спеціальностями: педагогічна освіта, інформатика, фізико-математичні науки тощо.

Високий показник працевлаштування своїх випускників демонструють КДПУ ім. В.Винниченка (54,7%), Кіровоградський національний технічний університет (53,4%), Кіровоградське музичне училище (93%), Кіровоградський медичний коледж ім. Мухіна (51%), Олександрійський педагогічний коледж (43,9%). Значно поступається переліченим навчальним закладам Кіровоградська льотна академія Київського національного авіаційного університету – працевлаштування випускників якої становить лише 17%.

Під час обговорення члени гуманітарної ради окреслили низку нагальних питань з приводу порушеної теми.

Зокрема, "за" підтримку обдарованих випускників, червонодипломників під час працевлаштування, висловилися Олег Семенюк разом зі своїм колегою професором Григорієм Клочеком. Вже не вперше під час засідання громадської гуманітарної ради прозвучала ідея про створення банку даних про вільні робочі місця, раніше про щось подібне вже говорив особисто голова ОДА Андрій Ніколаєнко, зустрічаючись зі студентами КДПУ ім. В.Винниченка.

Окрім цього, аби допомогти молоді зорієнтуватись у виборі майбутньої професії, директор Кіровоградського машинобудівного коледжу Кіровоградського національного технічного університету Микола Сторожук пропонує для учнів проводити "літні школи" з презентацією навчального закладу, машинобудівний коледж збирається запроваджувати цей двотижневий проект на своїй базі вже влітку 2014 року.


На основну

Установите flash!

Мы в соцсетях

 © Best-Marketing. 2010-2024. Кропивницкий. (0522) 27-67-23, (099) 900-30-98, (068) 079-93-40, best-info@ukr.net