Логотип БЭСТ-Маркетинг Громадська рада Наши услуги
Установите flash!
 Поиск информации на сайте 
Установите flash!
Погода в Кропивницком

влажность:

давление:

ветер:

Мы в будни ровно с девяти
С часом обеда и до шести
Приятный голос в телефоне
И в Бэсте на рекламном фоне
Расскажет с лаской о бетоне
Аптеках, банях и картоне
О бизнесе, IT услугах
О SEO, ЕЦП, M.E.Doc
Что б 1С осилить смог
Об авто мойках и стоянках
Завод, контора, куча банков
Про СТО и про рекламу
Про фермеров, как красить маму?
Про рестораны, клубы, бары
Где номер взять службы охраны
Как посетить все в мире страны
Про мебель, двери и диваны
Бассейны, спа и стадионы
Как остеклить в доме балконы
Про отопление и трубы
И про компьютерные клубы
Про козырьки, навесы, тенты
Кого назначить в президенты
Про бодибилдинг, спорт, больницы
Где платье вышить мастерицы?
Про парки РЭУ, ЖЭК, базар
Где в городе большой вокзал
И как уехать за границу
И пахнуть чем и чем побриться
Про школы, детские сады
Что нет воды, где нет воды?
Про институты и лицеи
И висцеральный массаж шеи
Про жалюзи и ламбрекены
Где продаются манекены
Про стрижки йорков, корм пурина
И где в продаже есть картина,
Про украшения и часы
Про супермаркет колбасы
Про вентиляцию, отливы
Про все на свете профнастилы
Про сувениры и подарки
Про шарики, банкеты, пьянки
И про ремонтные работы
И про товары для охоты
Про натяжные потолки,
Про штукатурку и носки
На хуторе где родники
Мы подадим вам две руки
Где взять такси, а где страховку
Чем долететь на Балашовку
Нотариус, ветврач, юрист
И где артист - не аферист
И о салонах красоты
Как в волосы в вязать цветы
Прически, стрижки и показы
И про вечерние проказы
Секс-шоп или интим-салон
В такси шансон, весь эталон
И где купить и что купить
Построить и озеленить
И цены лучше в интернете
Искать не нужно их в газете
И это лишь верхушка счастья
Наш каталог, без сладострастия
Все четко, чинно и по делу
Нам ваш успех, все ж ближе к телу
И вот уж лучший БЭСТ – для вас
Готовите ВЫ свой заказ
Идете быстро на Студенческий
С оплатой и статей не политической!
Внесем вас мигом в нашу базу
Вы станете известным СРАЗУ!

На основну

Голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко провів засідання "круглого столу", присвячене результатам актуалізації програми "Центральний регіон – 2015".


Андрій Ніколаєнко переконаний, що робота над програмою "Центральний регіон – 2015" протягом останніх трьох років підтвердила актуальність і дієвість взятого обласною владою курсу на розвиток Кіровоградщини.

Доказом цього є ставлення жителів області до виконання програми –за результатам соціологічних досліджень, майже 70% жителів Кіровоградщини позитивно оцінюють результати програми.

За період дії програми на карті області з’явились знакові промислові об’єкти, серед яких Андрій Ніколаєнко назвав оліє-екстракційні заводи "Креативу", підприємства "Метсервіс Груп", "Велта", Молочний комбінат "Соколівський", "ГрадОлія", новий цех м’ясокомбінату "Ятрань".

- Поряд із гігантами створені та успішно функціонують невеликі молокопереробні підприємства "Мрія", "Ясенівська", "Високобайрацьке" та інші. У цьому році відкрито потужний Світловодський річковий термінал, а також ряд сучасних елеваторів, овочесховищ, тваринницьких комплексів, - зазначив він далі.

Андрій Ніколаєнко наголосив, що разом із реалізацією програми розпочалась масштабна робота із впровадження енергозберігаючих технологій – збудовано сонячні електростанції і понад тридцять підприємств із виробництва пеллетів. Розпочато будівництво заводу з виробництва ядерного палива.

- У сфері економічного розвитку область має позитивну динаміку та ввійшла до числа регіонів-лідерів: 2011 рік - 3 місце, 2012 рік - 6 місце, січень-вересень 2013 року - 2 місце, - підкреслив голова ОДА.

Прокоментував керівник області й інші тенденції, які намітилися на кінець поточного року в різних галузях: "Вперше за останні роки в області має місце тенденція до нарощування поголів’я великої рогатої худоби. Обсяги виробництва валової продукції сільського господарства за січень-листопад 2013 року збільшились майже на 32 %, а це третє місце у державі".

Як висновок, ці та інші показники дозволяють забезпечувати виконання завдань програми "Центральний регіон" у частині збільшення надходжень до місцевих бюджетів.

Не оминув увагою Андрій Ніколаєнко і той факт, що свій вплив на економіку області мала й інша програма, яку можна вважати складовою "Центрального регіону". А саме говорив він про "Купуй кіровоградське".

- Виконання програмних завдань щодо поліпшення ситуації на споживчому ринку та реалізація проекту «Купуй кіровоградське» дали позитивний вплив на зростання споживчої активності населення. Тільки за 11 місяців поточного року населення на придбання товарів витратило майже 13 млрд. грн. (для порівняння - за січень-листопад 2010 року – лише 8,2 млрд. грн.). Крім всього іншого – це виконання завдань Президента України щодо забезпечення жителів Кіровоградщини якісною продукцією місцевого виробника за доступними цінами.

У рамках "Центрального регіону" виконано і значний обсяг завдань щодо поліпшення матеріально-технічної бази закладів соціальної сфери - охорони здоров’я, освіти, культури, фізичної культури і спорту, соціального захисту.

Загалом у період дії програми виконано переважну більшість інвестиційних проектів - 75% і соціальних заходів - 70%.

За що голова облдержадміністрації, користуючись нагодою, подякував усім ефективним керівникам підприємств, установ і організацій, небайдужим патріотам Кіровоградщини, які долучились до реалізації головної програми області.

Це що стосується виконаної роботи. Але реалії сьогодення поставили вимогу переглянути програму з урахуванням нових завдань, реформ та соціальних ініціатив Президента України, а також прийнятою Стратегією економічного і соціального розвитку області до 2020 року.

Пріоритетом, як наголосив Андрій Ніколаєнко, для актуалізованого "Центрального регіону" залишається залучення інвестицій разом із максимальною турботою про підростаюче покоління.

У процесі актуалізації програми "Центральний регіон – 2015" зібрано численні пропозиції, всі вони вже опрацьовані робочою групою, їх розглядають і відповідні комісії обласної ради – наразі процес актуалізації виходить на фінішну пряму, і кінцевий результат мають затвердити депутати обласної ради.

Вимоги від голови ОДА до процесу реалізації програми є традиційними – обіцяне громаді необхідно виконувати, якщо не вдається у запланований час, то пояснити причини і обґрунтувати терміни, які займе подальший процес виконання.

- Наш обов’язок – відповідати на справедливі вимоги, що їх ставлять жителі області, реагувати на виклики часу і втілювати у життя завдання Глави держави. Вони досить чіткі і зрозумілі – покращення якості життя людей, робочі місця для молоді, нові підприємства і ринки збуту, розвиток соціальної сфери, - наголошує Андрій Ніколаєнко.

Андрій Ніколаєнко підсумував, що керівники територій повинні напрацювати нові пріоритети інвестиційної політики.

Учасники "круглого столу", які аналізували результати актуалізації "Центрального регіону", озвучили свої пропозиції

Одним із заключних етапів актуалізації обласної програми "Центральний регіон – 2015" можна вважати сьогоднішнє засідання "круглого столу" в облдержадміністрації, серед учасників якого не лише керівництво області та структурних підрозділів ОДА і представники територіальних органів міністерств і відомств в області, а також представники громадських організацій, наукових установ, підприємств і організацій. Адже кінцевий проект актуалізованого "Центрального регіону" буде винесено на розгляд депутатів обласної ради під час сесії вже 27 грудня.

Проте кілька цікавих пропозицій, вартих внесення до "Центрального регіону", прозвучали і сьогодні, що засвідчує, програма - дійсно як живий організм - змінюється з метою вдосконалення.

Зокрема, виконуючий обов’язки проректора з наукової та методичної роботи національного технічного університету Олександр Левченко, говорив про професійну підготовку фахівців, їхній кваліфікаційний рівень. Так, за його словами, роботодавець має завчасно готувати комплекс вимог до своїх майбутніх працівників – молодих спеціалістів. Підготуватися і скласти іспит за цими вимогами випускники вишів могли б на базі регіональної торгово-промислової палати. Взагалі регіональній ТПП відводиться особлива роль. ЇЇ президент Ірина Саєнко запевнила, що очолювана нею структура, чутливо реагує на будь-які зміни у бізнесовому середовищі. Процес суттєвої модернізації торгово-промислової палати триває. Вже значно розширився спектр надаваних послуг, в тому числі і в плані навчання. Голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко переконаний, що саме торгово-промислова палата може бути тим додатковим майданчиком по залученню нових учасників процесу реалізації "Центрального регіону – 2015". "Роль ТПП у комунікації між владою і бізнесом необхідно підвищувати", - наголошує він.

Низку пропозицій озвучив комерційний директор ТОВ "УкрАгроКом" Павло Фесюк. Зокрема, він пропонує створити в області аграрний навчальний центр за прикладом таких, що успішно діють уже не перший рік у провідних європейських державах. Зважаючи на суттєві обсяги виробництва сільськогосподарської продукції останніх років він наголошує на потребі нарощувати потужності по її збереженню та переробці, що відповідно повинно знайти своє відображення окремими завданнями в програмі "Центральний регіон – 2015". Оскільки розвиток мережі сховищ для сільськогосподарської продукції дотичне до будівельної галузі, звідси іще одна важлива деталь, яку виділив Павло Фесюк - і будівельні матеріали, і робоча сила мають бути представлені у цьому процесі від Кіровоградщини досить чисельно, адже це іще один шлях наповнення місцевої казни. Важливим в цілому для агропромислового комплексу області вважає Павло Фесюк створення оптового ринку сільськогосподарської продукції, що прописане в "Центральному регіоні". Але, як наголошує Андрій Ніколаєнко, створити ринок заради ринку – просто, важливіше при цьому детально опрацювати логістичну складову.

А голова ради старійшин області Микола Сухомлин наполягає на постійному і системному контролі з боку влади за подальшою реалізацією програми "Центральний регіон – 2015", адже саме цій складовій він відводить одну із головних ролей в успішному виконанні надскладних завдань на початкових етапах.

Також Микола Сухомлин запропонував науковцям спільно із спеціалістами облдержадміністрації розробити методику створення програм, подібних до "Центрального регіону". А ще, на його думку, навчальним закладам варто розробити на основі "Центрального регіону" перелік тем для наукових робіт, щоб студенти таким чином також долучилися до реалізації головної програми області.

Насамкінець голова ОДА Андрій Ніколаєнко запевнив присутніх, що усі пропозиції знайдуть своє відображення у рекомендаціях до актуалізованої обласної програми "Центральний регіон – 2015".

Про результати актуалізації обласної програми "Центральний регіон – 2015" учасників засідання "круглого столу" інформувала директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Ніна Рахуба.

Процес актуалізації програми "Центральний регіон – 2015" розпочався у травні, і включав у себе надходження пропозицій від інвесторів, організацій, установ, жителів міст і сіл області, були клопотання і від місцевих органів виконавчої влади – всі вони мали на меті або доповнити програму новими інвестиційними проектами і соціальними заходами, або внести певні зміни до вже наявних проектів і заходів. Як зазначила Ніна Рахуба, усі ці пропозиції уже опрацювала робоча група під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Віктора Серпокрилова і першого заступника голови обласної ради Людмили Салоїд. Проведено просто-таки колосальну роботу.

Адже за узагальненими результатами роботи з актуалізації обласної програми "Центральний регіон - 2015", кількість інвестиційних проектів пропонується збільшити у півтора раза із 334 од., до 522 од., передбачається також суттєво збільшити і обсяг коштів на їх реалізацію - на 5,2 млрд.грн.

Кількість соціальних заходів, які пропонуються до реалізації також зросла - із 2,6 тис од., до 3,9 тис. од. А от загальний обсяг коштів на їх реалізацію дещо зменшиться порівняно із чинною редакцією програми і становитиме 3 млрд.грн. Це пов’язано із будівництвом заводу з виготовлення ядерного палива поблизу Смоліного, за рахунок якого покриється частина видатків на розвиток соціальної інфраструктури Маловисківського району.

Ніна Рахуба підкреслює, що загальний баланс по інвестиційній складовій є позитивним як по кількості, так і по обсягу коштів.

Незмінними лишаються, за її словами, місія та ідеологія програми, разом з пріоритетними напрямками розвитку області.

Як підсумувала директор обласного департаменту економіки, в перспективі від реалізації "Центрального регіону" прогнозується збільшення обсягів промислового виробництва на 7,5%, валового виробництва сільськогосподарської продукції – в межах 6%, зростатиме за прогнозами і розмір середньомісячної заробітної плати, в межах принаймні 11%.

Засідання круглого столу Центральний регіон – 2015 Засідання круглого столу Центральний регіон – 2015

На основну

Установите flash!

Мы в соцсетях

 © Best-Marketing. 2010-2024. Кропивницкий. (0522) 27-67-23, (099) 900-30-98, (068) 079-93-40, best-info@ukr.net