Логотип БЭСТ-Маркетинг Громадська рада Наши услуги
Установите flash!
 Поиск информации на сайте 
Установите flash!
Погода в Кропивницком

влажность:

давление:

ветер:

Мы в будни ровно с девяти
С часом обеда и до шести
Приятный голос в телефоне
И в Бэсте на рекламном фоне
Расскажет с лаской о бетоне
Аптеках, банях и картоне
О бизнесе, IT услугах
О SEO, ЕЦП, M.E.Doc
Что б 1С осилить смог
Об авто мойках и стоянках
Завод, контора, куча банков
Про СТО и про рекламу
Про фермеров, как красить маму?
Про рестораны, клубы, бары
Где номер взять службы охраны
Как посетить все в мире страны
Про мебель, двери и диваны
Бассейны, спа и стадионы
Как остеклить в доме балконы
Про отопление и трубы
И про компьютерные клубы
Про козырьки, навесы, тенты
Кого назначить в президенты
Про бодибилдинг, спорт, больницы
Где платье вышить мастерицы?
Про парки РЭУ, ЖЭК, базар
Где в городе большой вокзал
И как уехать за границу
И пахнуть чем и чем побриться
Про школы, детские сады
Что нет воды, где нет воды?
Про институты и лицеи
И висцеральный массаж шеи
Про жалюзи и ламбрекены
Где продаются манекены
Про стрижки йорков, корм пурина
И где в продаже есть картина,
Про украшения и часы
Про супермаркет колбасы
Про вентиляцию, отливы
Про все на свете профнастилы
Про сувениры и подарки
Про шарики, банкеты, пьянки
И про ремонтные работы
И про товары для охоты
Про натяжные потолки,
Про штукатурку и носки
На хуторе где родники
Мы подадим вам две руки
Где взять такси, а где страховку
Чем долететь на Балашовку
Нотариус, ветврач, юрист
И где артист - не аферист
И о салонах красоты
Как в волосы в вязать цветы
Прически, стрижки и показы
И про вечерние проказы
Секс-шоп или интим-салон
В такси шансон, весь эталон
И где купить и что купить
Построить и озеленить
И цены лучше в интернете
Искать не нужно их в газете
И это лишь верхушка счастья
Наш каталог, без сладострастия
Все четко, чинно и по делу
Нам ваш успех, все ж ближе к телу
И вот уж лучший БЭСТ – для вас
Готовите ВЫ свой заказ
Идете быстро на Студенческий
С оплатой и статей не политической!
Внесем вас мигом в нашу базу
Вы станете известным СРАЗУ!

На основну

Питання соціального захисту дітей з особливими потребами розглянули 1 квітня на апаратній нараді в облдержадміністрації.

Соціальний захист дітей з особливими потребами  Про соціальний захист дітей-інвалідів інформував сьогодні, під час апаратної наради, директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров.
 У нових соціальних ініціативах "Діти – майбутнє України" Глава держави приділив увагу і дітям з особливими потребами, визначивши завдання забезпечити їх протягом нинішнього і наступного років технічними та іншими засобами реабілітації.
 За словами Олександра Догарова, всього в області таких засобів потребують 680 дітей-інвалідів. 217 дітей з особливими потребами були забезпечені засобами реабілітації (321 одиниця засобів реабілітації) у минулому році. Нинішнього року іще 238 отримають необхідні для них технічні та інші засоби реабілітації.
 Детально зупинився Олександр Догаров і на темі забезпечення дітей-інвалідів послугами соціальної реабілітації.
 Він нагадав, що у Кіровограді нещодавно розпочав свою роботу центр соціальної реабілітації денного перебування дітей-інвалідів. Наразі там перебуває 33 дитини. Як розповів Олександр Догаров, на капітальний ремонт центру у минулому році було використано 970 тис. грн. бюджетних коштів, нинішнього ж року планується придбання обладнання для центру на суму 160 тис. грн. Звісно, кошти в роботу центру вкладаються солідні, але навіть їх замало, аби вирішити ключове завдання – відкрити повноцінне відділення денного перебування. Аби виконати це завдання необхідно іще вирішити низку як кадрових, так і матеріально-технічних питань. А от щоб забезпечити повністю автономну роботу цього центру необхідно іще близько 2 млн. грн.
 Окрім цього, у системі соціального захисту населення області також функціонує два дитячих будинки-інтернати для розумово відсталих дітей - Новомиргородський та Знам’янський.
 Як відзначив Олександр Догаров, задля ширшого охоплення дітей-інвалідів реабілітаційними послугами обласний департамент соцзахисту тісно співпрацює із реабілітаційними установами Миколаївської, Вінницької, Київської областей та міста Євпаторія. За минулий рік там пролікувалися 70 дітей з Кіровоградщини.
 Інша важлива тема, яку виділив Олександр Догаров у своїй інформації - надання різних видів державних соціальних допомог.
 - У зв’язку з впровадженням нових соціальних ініціатив Президента України передбачається збільшення кількості отримувачів з числа малозабезпечених багатодітних сімей: у липні - 2097 сім’ї, середній розмір допомоги становитиме 2417 грн.; у жовтні – 2306 сімей, середній розмір допомоги становитиме 2623 грн., - повідомив директор департаменту соціального захисту населення ОДА.
 За словами Олександра Догарова, на виплату державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам області у 2013 році передбачено 120,6 млн.грн.
 Як розповів далі Олександр Догаров, завдяки впровадженню нових соціальних ініціатив у нинішньому році суттєво зросте надбавка на догляд за дітьми-інвалідами з найтяжчим ступенем функціональних обмежень - на 25%, або майже на 300 грн.
 Прокоментував він і збільшення сум державних допомог для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність.
 - Соціальні ініціативи Президента України дають можливість збільшити щомісячний розмір соціальної допомоги дітям-сиротам, які мають інвалідність, на 894 грн., а з грудня поточного року – на 949 грн., - зазначив Олександр Догаров.


Соціальний захист дітей з особливими потребами  Віктор Серпокрилов: Нові президентські соціальні ініціативи передбачають збільшення допомоги по догляду за дитиною-інвалідом у 1,5 рази.
 Інформаційно-роз’яснювальна кампанія на рівні ОДА щодо реалізації нових президентських соціальних ініціатив триває. Відтак, під час сьогоднішньої апаратної наради обговорювалися питання, що стосуються захисту дітей із особливими потребами. Як зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Серпокрилов, в області майже 2,5 тисячі осіб доглядають за дітьми-інвалідами. При цьому вони отримують лише 50% прожиткового мінімуму. Тепер, у рамках нових соцініціатив, розмір допомоги по догляду за дитиною-інвалідом, буде збільшено у 1,5 рази, що дозволить сім’ям отримувати щомісяця додаткові кошти.
 З огляду на регіональні реалії сьогодення Віктор Серпокрилов підкреслив, що із президентськими соцініціативами кореспондується і масштабна робота у галузі охорони здоров’я, що ведеться на Кіровоградщині вже майже три роки. При цьому перший заступник голови облдержадміністрації визначив і своєрідне завдання з огляду на порушену тему, він вважає, що варто додати акцент на раннє виявлення та вчасну реабілітацію дітей із уродженими вадами чи затримкою розвитку.
 - У світі такі діти є повноцінними членами суспільства. Їх добре адаптують у соціум, вони захищені і знаходяться під опікою держави. Сьогодні нам необхідно ще багато чого зробити для комплексного вирішення цих проблем. Держава забезпечить їх протезними та ортопедичними виробами на 100%. А ми маємо організувати роботу Центрів денного перебування і реабілітації, - зазначив Віктор Серпокрилов.
 Як розповів далі посадовець, на рівні Уряду буде створено всеукраїнську "Гарячу телефонну лінію" з питань захисту сімей з дітьми. "Ми маємо свою ефективну "гарячу лінію", - зауважив Віктор Серпокрилов і продовжив, - "Тому пропоную запровадити окремий напрямок звернень і приділити особливу увагу саме до такої категорії дзвінків".
 Окремо Віктор Серпокрилов зосередив увагу і на іншому блоці питань, що стосуються підтримки батьків, які доглядають за дітьми-інвалідами.
 - Батьки, які доглядають за дітьми-інвалідами потребують не лише матеріальної допомоги, що передбачено окремим розділом президентської програми. Створення центрів денного перебування для дітей-інвалідів дозволить їхнім батькам працювати, заробляти кошти для своєї сім’ї.
 - Створення таких центрів – це нелегка і відповідальна робота. У Кіровограді уже є така установа, де діти-інваліди можуть перебувати під опікою вихователів по кілька годин. Кіровоград зробив перші кроки у цьому напрямку. Подібні центри мають з’явитися в усіх містах обласного підпорядкування, безумовно, за організаційної, методичної і матеріальної підтримки з боку влади, - вважає Віктор Серпокрилов.
 Віктор Серпокрилов звернувся до керівників територій з дорученням протягом нинішнього тижня зустрітися у місцевих центрах соціального захисту з фахівцями, які опікуються сім’ями, де є діти-інваліди, і детально проаналізувати ситуацію по кожній родині.

На основну

Установите flash!

Мы в соцсетях

 © Best-Marketing. 2010-2024. Кропивницкий. (0522) 27-67-23, (099) 900-30-98, (068) 079-93-40, best-info@ukr.net